+373 22 850 950

Ritmul vieţii este într-o continuă creştere. Devenind profesional în activitatea sa şi deţinând o poziţie socială şi materială corespunzătoare, persoana deseori devine (se dovedeşte a fi) ostaticul nivelului de viaţă atins. În loc să meargă înainte, să atingă noi culmi, el este nevoit să calce pe loc, protejând şi asigurând întreţinerea teritoriului deja cucerit. În sfârşit a fost procurată casa multaşteptată, noul automobil corespunde senzaţiei interioare a statutului şi confortului, afacerea este bine pusă. E timpul de a stabili noi obiective şi înarmat cu azartul necesar de a porni spre noi culmi, mai bune. Însă ... persoana este nevoită să facă o pauză şi să epuizeze timp pentru a păstra ceea ce a reuşit să obţină.

Asigurarea – cea mai esenţială metodă de minimizare şi lichidare a pierderilor economice în societate, apărute ca urmare a evenimentelor şi circumstanţelor nefavorabile. Rulajul total al pieţei de asigurări mondiale depăşeşte 2,4 trilioane dolari SUA.

Având o istorie veche, asigurarea, în economia contemporană joacă rolul de stabilizator şi principalul garant al reproducerii comunitare, asigurând achitarea despăgubirilor persoanelor ce au suferit, depăşind mai mult de un trilion dolari SUA.

Piaţa internaţională a sigurărilor demult a încetat să fie o simplă totalitate (un simplu ansamblu) a pieţelor naţionale de asigurări. Având acces la pieţele altor ţări în sistemul Organizaţiei mondiale a comerţului, utilizând reasigurarea internaţională, asiguratorii diferitor ţări din lume îndeplinesc funcţia economică de păstrare şi complinire a bunurilor comunitare (societăţii) acumulate, în toate ţările lumii. Deseori, la survenirea unor prejudicii considerabile în unele ţări, la achitarea despăgubirii de asigurare participă asiguratori şi reasiguratori, înregistraţi şi pe alte continente.

CA „Klassika Asigurări” SA este un participant cu drepturi depline pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova. Compania a atins reuşite semnificative în domeniul asigurărilor obligatorii. În prezent tehnologiile utilizate în domeniul asigurărilor obligatorii se implimentează pentru realizarea programelor de asigurare facultativă.